Rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett

Recept på rostad sparris- och morotsallad med puylinser och vinägrett. Både grillad sparris och späda rotfrukter är fina primörer så här års. Vinägrett och rostade hassel­nötter piggar upp.

25 minuter

 

  1. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Lägg i linserna och koka ca 15 min
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna och gnugga bort skalet.  Hacka dem grovt. Skär av blasten, skrubba och förväll morötterna i  lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av väl.
  3. Stek morötterna i olja, salta och peppra. Ansa sparrisen och stek den runt om i olja. Krydda med salt och peppar. Varva linser, morötter och sparris på ett fat.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Häll den över salladen och strö på hasselnötterna.

Recept från