Skinka som man rostar blir läckert knaprig och krispig. Gott med en len avokadoröra till.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 kg färskpotatis
8 morötter späda
6 gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk timjan
12 lufttorkad skinka skivor

Avokadoröra

1 avokado
1 dl kesella
1 vitlöksklyfta pressad
2 krm salt
2 krm sambal oelek

Tillbehör

1 citron klyftor

1. Sätt ugnen på 225°. Skrapa och dela potatis och morötter i halvor. Ansa och dela löken. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
2. Droppa över olja och krydda med salt och timjan. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen ca 6 min.
3.Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel. Blanda med kesella, vitlök, salt och sambal oelek