Rostad potatispuré med bönpytt och chèvreskum

Högsommarens nyskördade och smakrika grönsaker inspirerar till fredagkvällens middag.

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Strö på salt och rosta mitt i ugnen ca 25 min tills potatisen är mjuk.
2. Bönpytt: Skala och finhacka lök och vitlök, spara lite lök till kantarellerna. Ansa och skär squashen i små tärningar. Fräs lök, vitlök och squash i olja ca 5 min. Spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av.  Halvera eller skär tomaterna  i klyftor. Vänd ner bönor och tomater i pannan. Krydda med salt och peppar.
3. Ansa kantarellerna. Fräs dem med lök i smöret 3–4 min. Krydda med salt.
4. Chèvreskum: Koka upp buljong och mjölk. Tillsätt chèvren. Mixa slätt med mixerstav och smaka av med salt. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda i såsen och låt koka upp.
5. Ta undan 4 potatisar. Mosa resten med elvisp. Bryn smöret och blanda med potatisen.
6. Fördela potatisen på tallrikar. Halvera de sparade potatisarna och garnera med dem. Lägg upp pytten och toppa med kantareller. Mixa chèvreskummet med mixerstav tills det är riktigt skummigt. Skeda upp skummet på tallrikarna och strö över gräslök. Servera genast.

Recept från