Recept på rostad färskpotatis med löjrom och balsamico. Ett enkelt drinktilltugg som ser festligt ut på brickan.

För 8 person(er)

Ingredienser

24 färskpotatisar små
1 tsk salt
2 tsk olivolja
2 msk crema di balsamico
1 dl crème fraiche
50 g löjrom
24 dillvippor små

Rostad färskpotatis med löjrom och balsamico — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten.
  2. Blanda potatisen med salt och olivolja i en liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills de är mjuka. Låt kallna. Skär bort en liten platta i botten på potatisen så att de står stadigare.
  3. Klicka ut crema di balsamico på ett serveringsfat och sätt på potatisen. Klicka på creme fraiche och löjrom. Garnera med dill och sätt i tandpetare eller drinkpinnar.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Smårätter