Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor

Recept på rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor. Krämigt och knaprigt och en vinägersyrlig dressing gör blomkålssalladen mumsig.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

5 ägg
1 kilo blomkål
0,5 dl olivolja + 1 tsk 
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 dl pumpakärnor rostade
100 g mâchesallad

Dressing:

2 msk äppelcidervinäger
1,5 msk cidervinägersenap
4 msk olivolja
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Mjukkoka äggen ca 5 min och kyl ned i kallt vatten.
  2. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1/2 dl olja och blanda om. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Blanda pumpakärnorna med 1 tsk olja och strö över blomkålen. Fortsätt rosta ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
  4. Dressing: Vispa ihop vinäger, senap, olja, socker, salt och peppar.
  5. Skala och halvera äggen. Fördela blomkål, pumpakärnor, ägg och mâchesallad på ett fat. Servera med resten av dressingen.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt, Vegetariskt