Rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor

Recept på rostad blomkålssallad med ägg och pumpakärnor. Krämigt och knaprigt och en vinägersyrlig dressing gör blomkålssalladen mumsig.

20 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Mjukkoka äggen ca 5 min och kyl ned i kallt vatten.
  2. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1/2 dl olja och blanda om. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Blanda pumpakärnorna med 1 tsk olja och strö över blomkålen. Fortsätt rosta ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
  4. Dressing: Vispa ihop vinäger, senap, olja, socker, salt och peppar.
  5. Skala och halvera äggen. Fördela blomkål, pumpakärnor, ägg och mâchesallad på ett fat. Servera med resten av dressingen.

 

Recept från