Här får det saftiga kycklingköttet sällskap av italienska smaker.

För 10 person(er)

Ingredienser

5 majskycklingbröst (ca 750 g)
1 msk rosmarin hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja

Mascarponecrème

100 g svarta oliver urkärnade
100 g tomater soltorkade
1 burk mascarponeost (250 g)
1 citron rivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

garnering

rivet citronskal, basilikablad

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Gnid in kycklingen med rosmarin, salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, 25-30 min.  Låt kallna.
3. Skär kycklingen i skivor och lägg den på fat med smörgåspapper mellan.
4. Hacka oliver, tomater och basilika. Rör ihop alla ingredienser till krämen och lägg i skålar. Riv över citronskal före servering. Garnera med basilikablad.