80 min + 10 min i ugn.
Vackra bullar som passar utmärkt till soppa eller på ett buffébord. Rosmarinsmaken är kraftig och kan minskas för den som vill.

För 28 bröd

Ingredienser

75 g smör
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk strösocker
13 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör
2 msk rosmarin torkad

Pensling:

1 ägg
2 tsk flingsalt

1. Smält smöret. Tillsätt mjölk och vatten, värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen och arbeta den väl på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i två delar och kavla varje del till en rektangel, ca 30 x 45 cm. Pensla degen med smält smör och strö över rosmarin. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 14 bitar. Tryck till på mitten med ett knivskaft så att det blir en liten skåra och snittytorna vänds uppåt.
3. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta, ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö lite flingsalt på toppen av varje bulle.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.