Rosmarinbröd med parmesan och oliver

Ett underbart saftigt och lättbakat bröd som inte behöver pålägg. Degen jäser bara en gång.

1. Sätt ugnen på 225°. Rör ut jästen i vattnet. Blanda vetemjöl, kli och salt i en bunke och finfördela smöret i blandningen. Rör i ägg och jäst. Arbeta degen smidig ca 5 min.
2. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
3. Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor rund platta, ca 26 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Vik upp kanterna runt om.
4. Skär smöret i små tärningar.Fördela smöret på degen. Strö över rosmarin, parmesan, oliver, pinjenötter och flingsalt.
5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler. Servera det ljumma brödet till äggröra och sallad.

Recept från