Recept på rosépepparbiffar. Rosépeppar var vanligt för en del år sedan. Nu är det dags att ta fram den lite speciella kryddan igen. Servera biffarna med lättstekt småpotatis och grönsaker.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nöt- eller blandfärs
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
2 msk ströbröd
1 köttbuljongtärning
1 liten gul lök
2 ägg
1 tsk salt
0,75 msk rosépeppar, krossad
1 msk smör till stekning

Sås

1 msk rosépeppar,
1 msk smör
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
0,5 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré

Rosépepparbiffar – gör så här:

  1. Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt stå 10 min. Lös upp köttbuljongtärningen i lite hett vatten och blanda med färsen.
    Hacka löken fint eller riv den på rivjärn.
  2. Blanda samman färsen med lök, ströbrödsblandningen, ägg, salt och rosépeppar. Forma biffar av färsen och stek dem i smör 3-4 min på varje sida.
  3. Sås: Fräs rosépeppar i smör. Tillsätt matlagningsgrädde, crème fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 min eller tills den tjocknat lite.