Rosa gubbröra – med rödbeta

Recept på rosa gubbröra. Som gubbröra fast med en gnutta rödbeta. Små finska surdegsrågskorpor finns i välsorterade butiker. Spenatbladen gör att skorporna håller sig krispiga.

För 15 skorpor:

Ingredienser

3 ägg
0,5 rödlök
1 burk ansjovisfilé liten, (55 g)
1 rödbeta inlagd, liten
2 msk dill hackad
2 tsk dijonsenap
15 babyspenatblad
15 nappit (små rågskorpor) eller rågcrostini

Garnering:

1 msk dill hackad

10 minuter

Rosa gubbröra – gör så här:

  1. Koka äggen 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och hacka dem. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovis och rödbeta.
  2. Blanda äggen med lök, ansjovis och rödbeta. Blanda ner dill och senap.
  3. Lägg spenatblad i skorporna och fördela röran i. Toppa med spenatblad och dill.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Fler recept med: Buffé, Fisk, Jul, Övrigt