Romsås

Rökt lax och räkor tillsammans med romsås och avokadosalsa med tre sorters lök i mjukt tortillabröd är den perfekta bjudmaten efter
biobesöket.

Ingredienser 4 person(er)

500 g räkor med skal
200 g kallrökt lax
Avokadosalsa
1 krm salt
0,5 dl gräslök, hackad
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 st gul lök
1 msk citronsaft
2 st stora avokadofrukter
1 st liten rödlök
Romsås
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl dill, hackad
2 dl lätt crème fraiche
50 g röd stenbitsrom
till servering, mjuka tortillas, sallad

1. Skala räkorna och strimla laxen.
2. Dela, kärna ur och skär avokado i centimeterstora bitar. Häll på citronsaft. Skala och finhacka lök och rödlök. Blanda försiktigt avokado med löken och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ingredienserna till romsåsen.
4. Fördela räkor, lax, salsa, sallad och romsås i ljumma tortillabröd och vik ihop.

Recept från