Romrussinkaka med romtopping

Rom, russin och choklad förenas i en alldeles underbar kaka.
Kakan är luftig men samtidigt saftig av rom och kesella med vaniljsmak.

Romrussinkaka med romtopping – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt 2/3 av korinter och 1/3 rom ligga i en skål att dra under tiden som kakan Förbereds.
  2. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i kesellan.
  4. Blanda den smälta chokladen med äggkräm och romkorinter.
    Sikta i vetemjöl och blanda till en jämn smet.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med lästagbar kant, 24 cm i diameter, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Prova med en sticka att kakan inte är kladdig.
    Ta ut och låt kallna.
  6. Blanda resterande korinter och rom till topping. Häll toppingen på kakan före servering. Servera gärna med en klick grädde.

Recept från