Romdränkt sockerkaka med ananas

Sockerkakan har fått svarta prickar av vanilj från citrus- och romlagen. Jag har köpt färdig sockerkaka i butiken för att spara tid.
Minianansen har ingen hård rotstock i mitten, bara att skala och skiva.

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Borsta apelsin och citron rena under varmt vatten och skär dem i skivor.
2. Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull tillsammans med vatten, socker, apelsin och citron. Låt lagen koka ihop ca 5 min.
Sila bort vaniljstång, apelsin- och citronskivor.
Låt lagen svalna och blanda med rom.
3. Häll hälften av lagen i en trång form med kant. Stick försiktigt med en gaffel i kakan för att den lättare ska kunna dra åt sig lagen.
Lägg i sockerkakan i formen och skeda över resterande lag.
Låt kakan ligga och dra åt sig lagen i kylen minst 1 tim.
4. Servera med färsk skivad miniananas och lättvispad grädde.

Recept från