Rökt sidfläsk finns inte alltid att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, men det går förstås lika bra med rimmat fläsk.

För 4 person(er)

Ingredienser

Rökt sidfläsk

400 g sidfläsk rökt eller rimmat
1 tsk matolja

Dillrostade morötter

5-6 morötter (400 g)
0,5 tsk salt
0,5 tsk honung
1 msk olivolja
0,5 dl dill hackad
1 krm svartpeppar nymald

Citron- och pepparrotskräm

100 g färskost med pepparrot
0,5 dl lätt crème fraiche
2 msk färsk pepparrot riven
0,5 citron rivet skal och saft
2 krm salt

Garnering

4 dillvippor stora

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär bort blasten och skär morötterna i långa stavar. Lägg morötterna på en plåt och blanda med salt, honung och olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills de är mjuka.
3. Blanda i dillen, rör om ordentligt och smaka av med svartpeppar.
4. Skär fläsket i skivor om det inte redan är skivat. Stek det knaprigt i oljan i en stekpanna.
5. Blanda ihop alla ingredienserna till citron- och pepparrotskrämen.
6. Fördela morötter och sidfläsk på tallrikarna. Toppa med krämen och garnera med dillvippor.