En raffinerad kall rätt, som är enkel att göra och dessutom ser fin ut på buffébordet.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

400 g kallrökt lax i tunna skivor
1 kålrabbi (350 g)
1 tsk dijonsenap
1 tsk söt stark senap
2 msk vatten
2 msk hasselnötsolja
1 stor bananschalottenlök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk naturell färskost
10 basilikablad
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

1. Vispa ihop de båda senapssorterna med vatten och nötolja. Skala kålrabbin och skiva den tunt, gärna på mandolin. Marinera kålrabbin i senapsdressing.
2. Skala och skär löken i grova skivor. Lägg den i en kastrull och häll på vinäger. Koka upp under lock och låt koka tills vinägern kokat in i löken. Bred färskost på ettt fat. Varva lax och marinerad kålrabbi och toppa med lök. Garnera med basilika och strö över salt och peppar

Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Lax, Övrigt