Köper man rökt, skivad lax ur manuella disken så återstår bara att lägga upp den med dillpeston som man gjort ett par dagar tidigare.

För 50 person(er)

Ingredienser

4 kg lax kallrökt, tunt skivad

Dillpesto (till 25 pers):

2 dl sötmandel
3 dl dill hackad
75 g västerbottensost riven
25 g parmesanost riven, färsk
0,5 tsk salt
0,5 dl citronolja
1,5 dl rapsolja

Servering:

50 g pinjenötkärnor rostade

1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna – passa noga!
2. I mixer eller med mixerstav kan samtliga ingredienser till dillpeston köras på en gång. I matberedare börjar man med de fasta ingrediernserna och tillsätter därefter oljorna droppvis.
3. Lägg upp laxen. Skeda inför serveringen en sträng dillpesto över den och garnera med rostade pinjenötter.

Fler recept med: Fisk, Övrigt