Pistaschnötter ger potatissalladen extra tuggmotstånd och rucola bidrar med lite pepprighet.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g potatis
50 g rucolasallad
0,5 dl pistaschnötter skalade och hackade
2 msk parmesanost grovriven
2 makrillfiléer rökta (150 g)

Dressing

2 msk vatten
0,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
1 tsk dijonsenap
1 krm svartpeppar nymald
1 nypa flingsalt

1. Skrapa eller skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten 15–20 min tills den är mjuk.
2. Skölj salladen och skär potatisen i lagom stora bitar.
3. Lägg potatis, rucola, pistaschnötter och parmesan i en skål och blanda runt.
4.Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Strö över flingsalt.
5. Lägg upp makrillfiléer och potatissallad på tallrikar och servera.