Variera receptet med att välja den rökta fisk som finns tillgänglig, och de bönor som trädgårdslandet eller torget har att erbjuda.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fisk varmrökt lax, sik, böckling eller makrill
2 hårdkokta ägg
3 msk gräslök hackad

Potatissallad

1 kg färskpotatis
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
200 g bönor t ex skärbönor, vaxbönor eller sockerärter
100 g cocktailtomater
8 svarta oliver

Dressing

3 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta krossad
1 tsk dijonsenap
2 krm salt

Guacamole

2 avokador
0,5 röd spansk pepparfrukt strimlad urkärnad
1 tsk citron pressad
2 krm salt

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Potatissallad: Borsta potatisen. Blanda den med olja och häll ut på plåt med bakplåtspapper. Dela stor potatis. Strö över salt. Rosta dem ca 30 minuter, eller tills de är mjuka och fått färg.
3. Skär bönorna på diagonalen. Om det är skärbönor, koka dem 2 min, övriga bönor snoppas och kokas 1 min i saltat vatten. Dela tomaterna. Häll av vattnet från bönorna och blanda dem med potatis, tomater och oliver. Blanda dressingen och häll den över salladen.
4. Guacamole: Skala och mosa avokado. Blanda med pepparfrukt, citronsaft och salt.
5. Servera salladen med rökt fisk, kokta ägghalvor och guacamole. Strö över gräslök