Kimchi är ursprungligen en ­kryddstark, koreansk smårätt gjord på syrade ­grönsaker, ofta med kinakål som bas.

För 10 person(er)

Ingredienser

100 g kinakål
1 tsk salt
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk lime pressad
0,5 msk strösocker
1 tsk ingefära finriven
2 paksoi (à 100 g)
50 g vattenmelon
150 g jordgubbar
2 tsk sesamfrön svarta
1 ankbröst (ca 300 g) rökt

1. Finstrimla kinakålen. Blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet. Häll av vattnet.
2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.
3. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.
4. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.
5. Lägg upp blad av paksoi på serveringsskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.