Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett)

En lätt rätt som sköter sig helt själv i ugnen. Den rökiga smaken på kycklingen kommer från liquid smoke, röksmak på flaska som finns i större livsmedelsbutiker.

Rökig kyckling i ugn (allt-i-ett) – gör så här:

  1. Skölj kycklingen och torka med hushållspapper. Dela kycklingen i delar. Dela den först på mitten, uppifrån och ner. Skär sedan loss lårbenet och dela det i lår och ben. Skär till sist bort vingarna och dela bröstet i två delar.
  2. Blanda olja och ev liquid smoke i en liten skål och pensla kycklingen på både ut- och insidan. Salta och avsluta med att strö ett jämnt lager paprikapulver över kycklingen.
  3. Olja en långpanna eller form lätt och lägg i kycklingdelarna.
  4. Skölj och tvätta potatisen. Dela den i klyftor. Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skölj broccoli och blomkål. Dela dem i mindre buketter. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med olja och salt i en bunke.
  5. Fördela grönsakerna runt kycklingen. Strö över oliverna och stek mitt i ugnen i 30-40 min i 225 grader. Prova med en sticka, så nära lårbenet som möjligt, att köttsaften är klar och genomskinlig. Servera genast med yoghurt, ev smaksatt med pressad vitlök och salt.

Recept från