Gillspett - med vildsvin. En klassisk, enkel marinad ger fin mustighet åt spetten.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g vildsvinskarré eller ytterfilé
200 g rökt sidfläsk i bit
1 liten purjolök
1 grön paprika
3 dl rött vin
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl finhackad persilja, salvia och gräslök

Sallad

300 g pasta, t ex mezze maniche
8 färska lökar utan stjälk eller steklök
250 g kantareller
150 g skogschampinjoner
2 msk smör
1tsk+2 krm salt
1krm+1 krm nymald svartpeppar
1/2 dl olivolja
2 msk sherry- eller rödvinsvinäger

Tillbehör

4-8 grillspett

45 min

Rödvinsmarinerade vildsvinsspett med kantarellpasta

1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3   cm. Tärna fläsket. Ansa och skär purjolöken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva kött, fläsk, purjolök och paprika på grillspett. Lägg spetten i en form. Häll över vinet. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Vänd dem efter halva tiden.
2. Krydda spetten med salt och peppar. Grilla dem runt om ca 7 min. Strö över persilja, salvia och gräslök.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och halvera löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek lök och svamp i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt pastan rinna av. Vänd ner den i stekpannan. Häll vinägretten över pasta och svamp. Servera till spetten.