Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter

Recept på rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter. Du kan även skära rotfruk­terna i mindre bitar och blanda med linserna.

 

40 minuter + 30 minuter i ugn

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternacka, morötter och lök och skär i bitar och klyftor. Kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
2. Lägg potatisen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
3. Lägg palsternacka, morot, lök och paprika i formen och tillaga ytterligare ca 20 min.
4. Linser: Skölj linserna. Skala och finhacka löken. Fräs linser och lök i smör ca 3 min. Häll på vin och vatten och rör ner buljongpulver, honung och salt. Sjud på svag värme ca 15 min.
5. Skala och skär morötterna i små bitar. Blanda ner dem i linserna och koka ytterligare ca 10 min.
6. Hacka persiljan och servera linserna med persilja och de ugnsbakade rotfrukterna.

Recept av: Pia Hall

Recept från