Klassisk stil, med smakinspiration från Asien. Var noga med att välja MSC-märkt rödtunga.

För 4 personer

Ingredienser

2 stora hela rödtungor (á 600 g MSC-märkta)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Räkor

1 burk räkor i lake (ca 350 g)
1 knippe salladslök
1 bit ingefära (ca 25 g)
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili, t e x spansk peppar
2msk+50 g smör
2 krm salt

Tillbehör

ugnsstekt potatis
sockerärter

Garnering

dill

40 min

Rödtunga med räkor, ingefära och chili

 

1. Skär bort huvud och fenor från fisken. Skär varje fisk i två  bitar på längden utmed ryggbenet.
2. Räkor: Låt räkorna rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i räkorna och krydda med salt.
3. Smält 50 g smör i en kastrull.
4. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
5. Lägg upp fisken på tallrikar. Fördela räkfräset ovanpå. Häll smöret runt om och garnera med dill. Servera genast med småpotatisar och sockerärter.