I stället för buljong i löksoppan kan man använda miso, en mjölksyrejäst bönpasta som säljs i asiatiska butiker eller hälsokostaffärer. Koka frikadellerna i buljongen som sedan silas, sparas och används i rödlökssoppan.

För 2 person(er)

Ingredienser

Frikadeller

0,5 äpple grovrivet med skal
0,5 msk curry stark
2 msk lök hackad gul
1 msk olja
2 krm salt
0,5 krm peppar nymald
150 g kalvfärs eller mager fläskfärs
5 dl vatten + 1,5 msk konc kyckling el kalvbuljong

Rödlökssoppa

2 rödlökar
1 vitlök klyfta, hackad
1 msk olja
buljong från frikadellkoket

Tillbehör

bröd

1. Stek äpple, curry och lök mjuka i olja. Låt svalna. Blanda med färsen. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp vatten och kycklingfond. Forma ca 10 små bullar av färsen och sjud dem i buljongen ca 8 min. Ta upp frikadellerna. Ställ åt sidan. Sila eventuellt buljongen.
2. Skala, skiva och fräs lök i olja, häll på buljongen och låt koka under lock i 15 min. Lägg i frikadellerna och hetta upp. Servera med ett gott bröd.

Fler recept med: Fläskkött, Kalv, Smalt, Soppa