Rödlöksmarmelad

Satsa på riktigt stora bakpotatisar så att du kan skära till rejäla potatisskivor till sandwichen. Mellanlägget är smakrikt och
harmonierar väl med lammets lite speciella karaktär.

1. Börja med att borsta och tvätta potatisen noga. Skär ut 8 ca 1 1/2 cm tjocka potatisskivor, så stora som möjligt. Koka potatisskivorna lagom genommjuka i lättsaltat vatten och låt dem rinna av och svalna.
2. Pensla potatisskivorna lätt med olja och grilla dem hastigt i en mycket het grillpanna några minuter på varje sida tills de får ett vackert grillmönster. Salta skivorna lätt.
3. Rödlöksmarmeladen: Skär rödlöken i tunna skivor och fräs den i smöret på svag värme 8-10 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger och honung och öka värmen. Koka nu det hela
ytterligare 4-5 minuter under lätt omrörning tills du får en tjock marmeladkonsistens.
4. Sätt ugnen på 250°. Blanda lammfärsen med salt och peppar och forma till 4 hamburgerbiffar som har samma form som potatisskivorna. Skär tomaterna i 8 eller 4 tjocka skivor. Stek lamm-
burgarna i smör 3-4 minuter på varje sida och tomatskivorna knappt ca 1/2 minut på varje sida.
5. Lägg ihop dina potatissandwich enligt följande: Lägg först ut 4 grillade potatisskivor på en ugnsplåt eller ugnsform. Fördela tomatskivorna därpå. Smula och fördela getosten på tomaterna, och lägg därpå de nystekta lammburgarna.
Fördela nu lökmarmeladen på burgaren och täck slutligen med resterande potatisskivor.
6. Fäst ev ihop det hela med en tandpetare eller tunn blompinne så att sandwichen inte rasar. Ställ det hela i mitten av ugnen för slutlig upphettning några minuter så att osten börjar smälta en aning. Servera gärna med krasse eller sallad som garnering.

Recept från