Knaprig sallad med hyvlade gulbetor, spenat och rostad schalottenlök. Nötströsslet serveras bredvid så att allergiker kan undvika dem.

För 6-8 person(er)

Ingredienser

250 g rödkål
150 g spenat
2 gulbetor
3-4 schalottenlökar (150 g)
2 tsk olivolja

Dressing

3 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 krm salt

Nötströssel

200 g hasselnötter
1/2 dl finhackad slätbladig persilja
1 msk olivolja
1 msk flingsalt

20 min

1. Nötströssel: Rosta  hasselnötterna i torr panna och gnugga av en del av skalet med en handduk.
2. Krossa dem med baksidan av en kastrull och blanda med persilja, olja och salt.
3. Finstrimla rödkålen och skölj spenaten. Skala och skär gulbetorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd ihop i en skål.
4. Skala och skiva schalottenlökarna och stek i olivolja. Låt kallna.
5. Vispa ihop dressingen. Häll den över salladen. Strö över schalottenlök. Servera nötströsslet vid sidan.

Fler recept med: Övrigt