Brynt smör passar till det mesta! Här i en rödkålssallad med russin.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

Rödkålssallad med brynt smör och sherryvinäger

1 kg rödkål
1 dl sherryvinäger
4 msk ljus sirap
1 dl vatten
1 kanelstång
1 dl russin
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
100 g smör

40 min

1. Ansa och skär kålen i grova bitar, ca 2 x 2 cm. Koka kålen i vinäger, sirap, vatten och kanelstång tills den känns mjuk men ändå har tuggmotstånd, ca 20 min.

2. Tillsätt russinen mot slutet av koktiden.

3. Smält smöret i en kastrull tills det har fått en fin mellanbrun färg och doftar nöt.  Ringla smöret över den varma kålen och njut av den till köttbullar och skinka.

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader