Rödkålssallad med apelsin

Rödkålssallad är en vacker, krispig och oerhört god och nyttig sallad.

Rödkålssallad med apelsin Receptbild - Allt om Mat
Wolfgang Kleinschmidt

Rödkålssallad med apelsin

Ingredienser 6 portioner

0,25 huvud rödkål
4 st apelsiner
1 dl bladpersilja, fint hackad
100 g nötter, blandade
150 g bär, torkade t ex havtorn, vinbär, blåbär, tranbär
Dressing:
1 dl rapsolja
1-2 klyftor vitlök, krossade
1 msk dijonsenap
0,25 dl äppelcidervinäger
salt, och nymalen svartpeppar
2 tsk råsocker

1 Strimla rödkålen mycket tunt. Skala och skär apelsinköttet i bitar. Grovhacka valnötter och finhacka persiljan. Blanda samman i en skål tillsammans med tranbären.
2 Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.

Recept från