Röding är inte ett måste. Det går lika bra med regnbågslax eller portionsbitar av laxfilé.

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g rödingfilé med skinn
1 krm salt
450 g pak choi eller mangold
1 tsk rapsolja
2 msk tamarindpasta
2 vitlöksklyftor finhackade
2 thai chili eller spansk peppar finstrimlade

Tillbehör

300 g jasminris kokt
2 limeklyftor

1. Värm ugnen till 175°. Strö salt på fiskfilén och snitta den i bitar från köttsidan men inte igenom skinnet. Då blir det nämligen fina bitar när fisken är stekt. Lägg den med köttsidan nedåt i en smord ugnssäker form. Stek fisken i mitten av ugnen ca 10 min.
2. Skölj, ansa och skär pak choi i grova strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek pak choi under omrörning ca 1/2 min.
Blanda ner tamarind, vitlök och chili och stek ytterligare ca 1 min.
3. Dra bort skinnet från fisken när den är färdigstekt. Servera fisk med varm pak choi samt kokt ris.