För 4 person(er)

Ingredienser

4 röding
4 dl vatten + 2 msk strösocker
2 msk salt till rimningslag
1 msk smör till stekning
100 g rucolasallad
50 g friséesallad
25 g bredsjö blå
2 msk crème fraiche
1 krm salt
2 äpplen gröna
1 tsk persilja till garnering

Hummersky

0,5 msk hummerfond koncentrerad
0,5 dl vatten
1 krondill stjälk
0,5 tsk dillfrö
0,5 dl olivolja
0,5 msk balsamvinäger

1. Lägg fisken i en rimningslag med kallt vatten, socker
och salt. Låt ligga kallt 1 tim.
2. Plocka och skölj salladen noga och låt den torka.
3. Mixa Bredsjö Blå slät med creme fraiche och salta.
Strimla äpplena fint och vänd ner i ostkrämen.
4. Hummersky: Koka upp fond och vatten. Smaksätt
med hackad krondill eller dillfrö, olivolja och balsamvinäger och låt sjuda ca 5 min. När en god krondillssmak har uppnåtts, sila fonden och håll den varm.
5. Bryn smöret och stek fisken med skinnsidan neråt
tills den är ”mediumstekt”. Fisken ska ha ett knaprigt
skinn men inte vara helt genomstekt.
6. Arrangera salladen i mitten på tallriken med en klick
äppelsallad på varje. Lägg fisken ovanpå salladen och
ringla hummerskyn runt om.