Det här är en riktigt härlig cole slaw där flera goda kålsorter samsas. Sesamfrö ger crunch och äpple friskar upp!

För 8 pers

Ingredienser

300 g rödkål
200 g vitkål
100 g färsk grönkål
1 gul lök
2 tsk salt
2 juläpplen
1 dl gula russin
1 dl majonäs
1/2 dl grov dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk oskalade sesamfrön

20 min + ca 3 timmar i press

Rödgrön cole slaw – gör så här:

  1. Ansa och finstrimla rödkål, vitkål och grönkål. Skala och finhacka löken. Lägg kål och lök i en bunke och strö på saltet. Ställ under press ca 3 timmar men gärna längre, ca 12 timmar.
  2. Krama ut eventuell vätska ur kålen. Kärna ur och finstrimla äpplena. Blanda äpple och russin med kålen.
  3. Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, salt och peppar. Blanda såsen väl med kålen.
  4. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de har fått lite färg. Låt svalna. Vänd ner sesamfröna och strö lite på toppen.
Fler recept med: Fest, Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader, Smårätter