Den goda krabbröran serveras på hårt bröd eller direkt i soppan.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 rödbetor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2,5 dl kokosmjölk
4 dl vatten + drygt 1 msk koncentrerad kycklingfond
1 lime pressad saft
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk ingefära riven, färsk
1 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar nymalen

Krabbröra:

1 pkt krabbpinnar
0,3 gurka 5 cm
2 msk koriander hackad, eller persilja
1 tsk dijonsenap
2 krm salt och lite peppar

Tillbehör:

krispigt rågknäckebröd

1. Skala och skiva rödbetorna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull 2–3 min.
2. Lägg i rödbetor, kokosmjölk, vatten, fond, limesaft, salt och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 20 min eller tills rödbetorna är mjuka. Kör soppan ganska slät i en matberedare eller med mixerstav. Smaka ev av med mera salt.
3.Krabbröra: Finhacka krabbpinnarna. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med örter och senap. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppan eller på hårt bröd.