Rödbetssallad med skinka och fetaost

Knaperstekt parmaskinka och fetaost är goda smakkamrater till de ljuvliga röda knölarna.

1. Koka rödbetorna mjuka i vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 min och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar rödbetor, då behåller de färg och smak bättre. 2. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor.
3. Skär skinkan i små tärningar. Knaperstek den, gärna i släpp lättpanna. Skölj salladen och torka bladen noga.
4. Lägg upp sallad, rödbetor och skinka på ett fat. Smula över ost och valnötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja och krydda med salt och
peppar.

Ca 530 kcal per portion, 25 g fett, 27 g protein, 47 g kolhydrater

Recept från