Rödbetssalladen har vi fått inspiration till på en italiensk restaurang, men den passar särskilt bra till köttbullar och julskinka.

För 6 person(er)

Ingredienser

500 g rödbetor
0,5 dl hasselnötter
0,5 msk hasselnötsolja
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
0,5 rödlök

Rödbetssallad med hasselnötter – gör så här:

  1. Koka rödbetorna ca 45 min tills de är mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Låt kallna.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalen i en handduk. Hacka dem grovt.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Blanda rödbetor, rödlök och hasselnötter med dressingen, spara lite av hasselnötterna till garnering.