Rödbetsallad i ny tappning tillsammans med risoni som kokar på 11 minuter. Risoni är små pastagryn som ser ut som ris.

För 2 person(er)

Ingredienser

5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 färska rödbetor
1 dl risoni (barilla)
1 äpple
1 rödlök
2 tsk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl minifraiche (5 %)
100 g mager fetaost (13 %)
2 msk persilja hackad

Rödbetsrisoni med feta – gör så här:

  1. Koka upp vatten och buljongtärning.
  2. Skala och grovriv rödbetorna. Koka rödbetorna och risonin ca 11 minuter i buljongen.
  3. Kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka löken. Fräs det i smör i en stekpanna några minuter.
  4. Häll av buljongen från risonin och rödbetorna. Rör i salt, peppar, äpple, lök och hälften av minifraiche.
  5. Lägg upp på tallrikar och strö över tärnad fetaost. Toppa med persilja och en klick minifraiche.