Rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack

Quinoan får vackert röd färg när den kokas tillsammans med rödbetsklyftor.

1. Rosta frön och nötter i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt kallna. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
2. Skölj quinoan med hett vatten. Koka upp 4 dl vatten och lägg i quinoa, rödbetsklyftor och salt. Koka på medelvärme ca 15 min under lock.
3. Marinera köttet under tiden. Skala och skär vitlöken i tunna klyftor. Hacka rosmarinen grovt. Blanda alla ingredienser till marinaden utom flingsaltet. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och låt den ligga i kylen ca 15 min.
4. Ansa och skiva salladslöken. Vänd ner den i rödbetsquinoan, spara lite till garnering.
5. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg bitarna på quinoan och strö över resten av salladslöken. Smula över osten och strö över frön och nötter.
6. Ta köttet ur marinaden. Grilla det 3-4 min på varje sida. Strö över fling­salt och servera till quinoan.

Recept från