Rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola

Recept på rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola. Biffarna, som påminner mer om plättar, är godast nystekta men kan varmhållas i ugnen, ca 100°.

För 20 plättar:

Ingredienser

400 g rödbetor
300 g potatis fast
2 schalottenlökar
2 ägg
4 msk vetemjöl
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk smör

Tillbehör:

100 g chèvreost
2 dl valnötter rostade
25 g rucola

25 minuter

Rödbetsplättar med getost, valnötter och rucola — gör så här:

  1. Skala rödbetor och potatis. Riv rödbetorna på den grova sidan av ett rivjärn och potatisen på den fina. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Blanda rödbetor, potatis och lök med ägg och mjöl. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek små plättar i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Lägg dem på en plåt i ugnen i 80–100° medan resten av smeten steks.
  4. Toppa rödbetsplättarna med chèvre i bitar, grovhackade valnötter och rucola. Servera genast.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego