Stapla några skivor lax på varandra i omgångar och doppa kanterna i rödbetsspad - gott och dekorativt.

För 6 person(er)

Ingredienser

0,5 dl spad från inlagda rödbetor
12 tunna skivor kallrökt lax

Dillolja

3 msk olivolja
2 msk dill finhackad
1 liten vitlöksklyfta pressad
0,5 citron
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar

Till servering

friséesallad, eventuellt pressad citron, kuvertbröd eller rostat bröd

Rödbetsmarinerad laxros med dillolja – gör så här:

  1. Häll en bottenskyla med rödbetsspad på en tallrik. Lägg några laxskivor på varandra och doppa kanterna i spadet.
  2. Rör samman olivolja, dill, vitlök och citronskal. Krydda med salt och peppar. Lägg upp laxskivorna i vackra rosor på fat tillsammans med salladen.
  3. Pressa eventuellt lite citronsaft över laxen och droppa på dilloljan.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Jul, Övrigt