Recept på rödbets- och pepparrotssill. Sillen blir godast om den får mogna 1 dygn i kylen.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 burkar inläggningssill (à 420 g)

Inläggningslag:

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten

Sås:

2 äggulor
1 msk citron pressad
2 dl rapsolja
2 dl crème fraiche
0,5 dl pepparrot finriven
2 dl rödbetor finhackade
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Rödbets- och pepparrotssill – gör så här:

  1. Koka upp lagen och låt den kallna.
  2. Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär filéerna i små bitar. Lägg sillen i en bunke.
  3. Häll över inläggningslagen. Låt stå kallt 1 dygn. Lyft sedan upp sillen och torka av den med hushållspapper.
  4. Blanda äggulor och citronsaft i en skål.  Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
  5. Blanda i creme fraiche, pepparrot och rödbetor. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda med sillen och låt den stå kallt 1 dygn.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt