Ett recept på en förrätt med en favoritkombination, salt fetaost och söta rödbetor. Osten smälter när den blandas med varma betor.

För 4 personer

Ingredienser

Rödbetor med fetaost

8 små färska rödbetor
2 msk smör
2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk granatäppeljuice
1/2 tsk salt
150 g fetaost
2 kvistar rosmarin
2 kvistar persilja

20 min

Rödbetor med fetaost

1. Borsta rödbetorna i kallt vatten. Koka dem mjuka under lock. Dra av skalet under rinnande kallt vatten.

2. Värm en gjutjärnspanna på grillen. Smält smöret i pannan. Tillsätt honung, vinäger, granatäppeljuice och salt. Låt koka upp. Lägg i rödbetorna och låt puttra ca 2 min.

3. Bryt osten i stora bitar och lägg dem runt rödbetorna. Repa över bladen från rosmarin och persilja och strö över. Servera genast.