Så genialt, gott och enkelt med kotlett av piggvar.

För 4 person(er)

Ingredienser

Piggvar

250 g kotletter av piggvar med ben
1 l vatten
2 msk salt
2 lagerblad
4 kvistar färsk timjan
5 vitpepparkorn
1 dl vitvinsvinäger

kokta rödbetor

700 g rödbetor
2 tsk salt per liter vatten
1 knippe rucolasallad
1 msk olivolja

Pepparrotsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk pepparrot färsk riven
1 msk limesaft
1 tsk strösocker
2 krm salt

Tillbehör

nykokt färskpotatis

1. Fisk: Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.
Låt den koka upp.
2. Lägg i fisken och låt lagen koka upp på nytt. Drag kastrullen från
plattan. Låt fisken dra i spadet under lock ca 10 minuter.
3. Rödbetor: Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och en dryg
centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten.
Det tar ca 35 minuter.
4. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande
kallt vatten. Skär dem i klyftor. Fräs klyftorna i olivolja tillsammans
med rucola och dill högst 1/2 minut under omrörning.
5. Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser väl. Ställ den i
kylen till servering.
6. Värm piggvaren precis före servering. Servera den tillsammans
med rödbetor och nykokt färskpotatis. Ringla pepparrotsyoghurten
över eller bredvid rödbetorna.