Röd vinbärssås - en lättsam sås som passar till stekt fläskfilé, lammkotletter eller anka.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 msk smör
1 schalottenlök
1 dl röda vinbär
2,5 msk råsocker
1,5 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk Maizena majsstärkelse
1 nypa ev salt

Röd vinbärssås – gör så här:

  1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att
    den tar färg, ca 1 min. Lägg i vinbär och socker, fräs tills
    sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och kalvfond
    och låt såsen koka utan lock ca 3 min.
  2. Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.
  3. Lägg i några extra röda vinbär vid servering.