Pistaschnötterna kan bytas ut mot skållad sötmandel.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 l hallon
0,5 l jordgubbar
1,5 dl strösocker
2 dl pistaschnötter skalade, osaltade (ca 125 g)
1,5 dl vetemjöl
100 g smör kylskåpskallt

Till servering

vaniljglass

15 min + 20 min i ugn

Röda bär under pistaschtäcke

1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa bären, halvera jordgubbarna och lägg bären i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsskålar. Strö över hälften av sockret.
2. Hacka nötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl och resten av sockret. Strö blandningen över bären. Hyvla över smöret med en osthyvel.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Servera bären lätt avsvalnade med glass.