Röd vinbärstårta

Läcker och luftig sommartårta gjord på enklaste sätt med frysta smördegsplattor.

1. Lägg ut smördegsplattorna så de tinar. Sätt ugnen på 225°.
Kavla plattorna så de blir ca 15 x 22 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen ca 10 min.
Låt dem svalna på galler.
2. Smält rödvinbärsgelé blandat med rivet apelsinskal på låg värme i en kastrull. Blanda ner vinbären och låt alltsammans svalna.
3. Blanda mascarpone med Cointreau. Vispa grädden och blanda ner den samt florsocker.
4. Lägg en smördegsplatta underst och varva mascarponegrädde, röda vinbär och smördeg. Lägg den tredje smördegsplattan överst och pudra med florsocker.
5. Gör eventuellt ett rutmönster genom att hetta upp ett metallgrillspett eller dylikt och sedan lägga det så sockret smälter.
Hetta upp spettet mellan varje streck. Dekorera med hela klasar vinbär eventuellt doppade i lite strösocker.

Recept från