Timjan, rödbetor och getost är goda smaker tillsammans. Här har de blandats i en vegetarisk rätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 rödlök
2-3 färska rödbetor
300 g rödkål en klyfta
1 msk smör
1,5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten

Till servering

100 g getost
pasta nykokt
bröd

1. Skala rödlök och rödbetor. Skär löken i strimlor och riv rödbetorna grovt. Ansa och skär kålen i strimlor.
2. Fräs grönsakerna i smör i en stor stekpanna 4-5 min.
Tillsätt vinäger, salt, peppar och timjan. Smula ner
buljongtärningen och häll på vatten. Lägg på ett lock och
låt koka 2-3 min.
3. Servera pastasåsen med smulad getost och nykokt pasta.