Röd curry finns att köpa på burk, det är en god kryddblandning som passar utmärkt till laxen. Istället för risnudlar är det också gott med kokt basmatiris.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g laxfilé
1 tsk röd curry thai Santa Maria
1 gul paprika
0,5 purjolök
150 g risnudlar
100 g shiitake eller champinjoner
0,5 msk olivolja
0,5 spansk peppar röd och strimlad

Sås:

3 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta finhackad
3 limeklyftor

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med röd curry. Stek i mitten av ugnen ca 10 min, tills innertemperaturen är 58°.
2. Ansa och skär paprika och purjolök i strimlor.
3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Sila av vattnet.
4. Woka paprika, purjolök, pepparfrukt och svamp. Blanda
soja och vitlök.
5. Servera laxen med nudlar, grönsaker, sojasås och limeklyftor.
Ca 450 kcal, varav 17 g fett.