Amerikansk sötsak som får smak av svenska julkryddor. Skär upp den med varm kniv före servering, så får den fin snittyta.

För 1 40 bitar

Ingredienser

50 g sötmandel
100 g marshmallows
50 g gräddkola, t ex rollokola
300 g mörk choklad (60 %)
3/4 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl kesella (10%)
1 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
1 apelsin, rivet skal

ca 40 min

Rocky road med mandel, kanel och apelsinskal – gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln. Grovhacka mandel, marshmallows och kola. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i botten, ca 20 x 30 cm. Låt formen stå i kylen ca 2 timmar. Skär godiset i tärningar.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Godis, Jul, Övrigt