En mättande och god sommarsallad.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

4 1/2 dl basmatiris
1 burk majs
1/2 tsk salt
1 burk grillad paprika (500 g)
1 knippe rädisor (200 g)
70 g röda mangoldskott
1 msk pressad citron
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll upp på fat och låt svalna.
2. Häll av majsen genom durkslag. Rosta den i torr stekpanna tills den börjar få färg, salta. Skär de grillade paprikorna i grova bitar (spara 2 msk av oljan).
3. Skiva rädisorna tunt på mandolin och lägg i iskallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet. Skölj mangoldskotten.
4. Blanda citronsaften med oljan från paprikan.
5. Vänd ihop grönsakerna och skotten med riset. Ringla dressingen över
salladen, salta och peppra.

Fler recept med: Övrigt