Risotto primavera

Variera med att byta ut gröna ärter mot samma mängd förvällda och skalade bondbönor.

1. Skala och finhacka löken.
Fräs den mjuk i oljan i en gryta under omrörning.
2.Tillsätt riset och fräs ca 1min ut under omrörning.
3. Häll på hälften av buljongen och koka riset på svag värme, rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar, ca 1 dl i taget, allt eftersom den sugs
upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, ca 18 minuter.
4. Blanda i ärter och sparrisknoppar och koka 2 minuter till.
5. Ta grytan från värmen, blanda i citronsaft och skal, persilja och ost. Peppra. Servera med räkor eller skinka.

Ca 445 kcal per person, varav 10 g fett, kolhydrater 67 g,
protein 23 g.

Recept från