Risotto med svart trumpetsvamp

Recept på risotto med svart trumpetsvamp. En risotto ska vara lös och krämig. Så låt den aldrig vänta på gästerna!

40 min

Risotto med svart trumpetsvamp – gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs schalottenlöken i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min. Tillsätt vitlöken och häll över vinet. Låt vinet koka in i riset. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme. Späd med buljongen undan för undan och låt koka ca 20 min.
  3. Ansa svampen och skär dem mitt i tu. Stek svampen i en stekpanna i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ner ost och persilja i riset och krydda med 1 tsk salt och  1 krm peppar. Låt riset koka ytterligare ca 3 min.
  4. Fördela risotton på tallrikar, ringla över 2 msk olja och mal över 1 krm peppar. Toppa med svampen.

Recept från